Να καταργηθεί η αντιδημοκρατική διάταξη που αποκλείει τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων από τα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων

Περ_ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΣ Αθήνα 230120_8_1Εισήγηση Περιφερειακής ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ προς το ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ της 14-07-2020 (θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης)

Η αντιδημοκρατική κατάργηση των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων από τα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων, δεν διασφαλίζει την αντικειμενικότητα της κρίσης και το αδιάβλητο της διαδικασίας. Η συμμετοχή μετακλητών υπαλλήλων, εν προκειμένω των Εκτελεστικών Γραμματέων ουσιαστικά θέτει υπό επιτήρηση τα υποκείμενα σ’ αυτόν υπόλοιπα τρία υπηρεσιακά μέλη (Γενικοί Διευθυντές), εάν συμμορφώνονται με τις πολιτικές προτεραιότητες των Περιφερειακών Αρχών.

Ο περιορισμός που τίθεται στην γραμματειακή υποστήριξη των ΣΕΠ αποκλειστικά από ΠΕ (όλων των κλάδων) δεν συμβάλλει στην ισότιμη μεταχείριση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (οι ΤΕ μπορούν να είναι Γενικοί Διευθυντές, αλλά όχι γραμματείς;).

Το απαράδεκτο νομικό πλαίσιο (Ν.4674/2020) προβλέπει ότι το Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.) για τους ΟΤΑ β΄ βαθμού είναι αρμόδιο:

α) για την επιλογή Προϊσταμένων Διεύθυνσης

β) για τη διεξαγωγή των δομημένων συνεντεύξεων για την επιλογή των Προϊσταμένων Τμήματος

Τα Σ.Ε.Π. είναι πενταμελή και αποτελούνται από:

α) τον Εκτελεστικό Γραμματέα

β) έναν (1) Νομικό Σύμβουλο ή Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρο,

γ) τρεις (3) Προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης της οικείας περιφέρειας ή άλλης δημόσιας υπηρεσίας ή Ν.Π.Δ.Δ., που λειτουργεί στην έδρα της οικείας περιφέρειας, με ισάριθμους αναπληρωτές τους, ίδιας ιδιότητας με αυτούς. Οι Προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης πρέπει να έχουν επιλεγεί με τις προβλεπόμενες διαδικασίες κρίσεων

Ως Γραμματείς των Σ.Ε.Π. για τους ΟΤΑ β΄ βαθμού ορίζονται υπάλληλοι του οικείου ΟΤΑ β΄ βαθμού κατηγορίας ΠΕ με Α΄ βαθμό.

Η επιλογή των Προϊσταμένων Τμήματος γίνεται από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ν. 3852/2010.

Η Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ δηλώνει ότι η παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα συμβούλια επιλογής προϊσταμένων (ΣΕΠ) αποτελεί δείκτη διαφάνειας διασφαλίζοντας την εγκυρότητα, την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο των συλλογικών διαδικασιών.

Περιφερειακή ΣΥΜMΑΧΙΑ_banner_1_small

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ : Σύστημα Επιλογής Προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 84-86 του Υπαλληλικού Κώδικα, όπως ισχύει.

Η τοποθέτηση της Περιφερειακής ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ σχετικά με τις προκηρύξεις των θέσεων ευθύνης

Να απαιτήσουμε από τον Υπουργό να μας δεχθεί και να ακούσει τα επιχειρήματα μας. Τα προβλήματα των εργαζομένων δεν επιδέχονται άλλες καθυστερήσεις και αναβολές.

Ενημέρωση για την συνάντηση της 23-1-2020 των μελών του ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ με τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΣ

Προτάσεις επί του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών»

Με το άρθρο 6 του σχεδίου νόμου «Ρύθμιση θεμάτων ΥΠΕΣ» καταργούν τη συμμετοχή των αιρετών στα ΣΕΠ, που προβλέπεται στο άρθρο 248 του «Καλλικράτη», η παρουσία των οποίων διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας

Παύθηκαν τα όργανα επιλογής Προϊσταμένων και ανασυγκροτούνται σύμφωνα με το άρθρο 113 του Ν.4622/2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.